Model CV 2024

Cu totii am ajuns sa stim deja importanta CV-ului. Este primul pas spre jobul dorit, este cartea ta de vizita in fata recruiterului si, in functie de continutul acestuia poate fi ceea ce te diferentiaza de ceilalti candidati. 

Daca esti in cautarea unui model CV 2024 care sa iti exemplifice ce ar trebui sa scrii la fiecare categorie din CV-ul tau sa stii ca te afli in locul potrivit. In randurile ce urmeaza iti vom exemplifica si explica cum ar trebui sa arate CV-ul tau pentru a obtine jobul dorit.
 

Model CV angajare simplu

model-cv-angajare-simplu

Model CV asistent medical generalist fara experienta

Descarca model CV asistent medical generalist fara experienta


Model CV student fara experienta 

Descarca model CV student fara experienta
 

Model CV engleza

Descarca model CV engleza

 

Ce este un CV?

Asa cum mentionam si mai sus CV-ul este cartea ta de vizita sau primul contact pe care un angajator il are cu un posibil angajat. Este posibil ca in anumite locuri sa il gasesti sub denumirea de curriculum vitae.
 


Ce trebuie sa contina un CV?

CV-ul tau trebuie sa contina in primul rand informatii relevante pentru jobul la care aplici. CV angajare este creat din 5 zone importante: datele de contact, obiectivul profesional, experienta profesionala, educatia si abilitatile sau competentele.

Inainte de a incepe sa iti creezi CV-ul nu uita sa parcurgi descrierea jobului si sa scoti cateva cuvinte cheie pe care apoi sa le incluzi si in CV-ul tau. 


Descriere CV/Obiectivul profesional. Model CV

Asa cum mentionam intr-un alt articol, dedicat complet obiectivului profesional, putem spune ca acesta reprezinta elevator pitch-ul tau. Foloseste-te de descriere personala CV pentru a te descrie in 2-3 propozitii, pentru a explica obiectivele tale si cum jobul pentru care aplici te va ajuta sa le atingi.
 

Model descriere personala: 

Absolvent al unei facultati de design cu experienta in crearea de continut digital si productie, cu cunostinte avansate in Adobe Creative Suite. Interesat/a sa isi dezvolte abilitatile de design intr-o agentie de publicitate pentru clienti din sectorul FMCG.

Descopera mai multe sfaturi si exemple despre cum sa scrii un obiectiv profesional bun aici
 

Experienta profesionala. Model CV

Experienta trebuie listata in ordine invers cronologica, de la cel mai recent job pana la jobul cel mai relevant pentru pozitia la care aplici din trecut. Mentioneaza in model de cv de angajare doar experienta care este relevanta sau in relatie cu jobul pentru care vrei sa aplici si foloseste cuvinte cheie corelate cu experienta pe care anuntul jobului o cere.

Un alt lucru important de care trebuie sa tii cont este sa te axezi pe rezultatele obtinute la locurile de munca mentionate. Ai reusit sa cresti vanzarile cu x%? Ai obtinut rezultate incredibile in urma unei campanii de marketing? Atunci asigura-te ca aceste detalii sunt incluse in CV-ul tau.

Experienta profesionala CV exemplu

Contabil Senior
Compania X, București
Septembrie 2019 - octombrie 2023

Responsabilitati:
  • Gestionarea si verificarea inregistrarilor financiare ale companiei.
  • Pregatirea si prezentarea rapoartelor financiare lunare si anuale.
  • Coordonarea auditurilor interne si externe.
  • Analiza datelor financiare pentru identificarea tendintelor si problemelor.
  • Asigurarea conformitatii cu legislatia fiscala si contabila in vigoare.


Educatie. Model CV

Aceasta sectiune este importanta mai ales pentru studenti sau proaspat absolventi. Daca te afli in aceasta situatie nu iti face griji pentru ca studiile absolvite te pot ajuta sa dai startul carierei tale. Mentioneaza nu doar numele facultatii si specializarea, ci si cateva dintre cursurile urmate care pot fi relevante pentru job.

La fel ca si in cazul experientei profesionale, educatia trebuie mentionata in ordine invers cronologica.


Abilitati sau competente. Model CV

Sectiunea Abilitati include 2 zone, una care se refera la abilitati si competentele candidatului (abilitati de comunicare, de organizare etc) si cealalta pentru abilitatile de limba.

Putem considera aceasta sectiune la fel de importanta ca cea in care detaliezi experienta profesionala. Atunci cand ajungi la acest pas, inainte de a o completa acorda-ti cateva minute pentru a face o lista cu competentele tale cheie, acele abilitati cu care te mandresti si care, bineinteles, sunt relevante pentru jobul la care aplici. 

Autoevaluarea nivelului cunostintelor lingvistice

Acorda o atentie deosebita modului in care iti evaluezi abilitatile. De cele mai multe ori angajatorii testeaza nivelul la care cunosti o limba straina in cadrul interviului sau cu ajutorul testelor.

Pentru a promova transparenta si uniformitatea in invatarea limbilor straine in statele membre ale Uniunii Europene, a fost introdus Cadrul European Comun de Referinta pentru Abilitati de Invatare a Limbilor Straine. Acesta este structurat in trei niveluri principale, fiecare dintre acestea fiind subdivizat in alte doua niveluri.

 
Utilizarea limbii la nivel elementar Utilizarea independenta a limbii Utilizarea competenta a limbii
A1 A2 B1 B2 C1 C2
 

Multi candidati mentioneaza nivelul "incepator" in limbile latine (spaniola, italiana, portugheza) in CV-urile lor, chiar daca nu cunosc aceste limbi in afara unei formule de salut si a cateva cuvinte uzuale. Totusi, daca te afli la nivelul incepator in studiul unei limbi, acest lucru nu va fi foarte util in procesul de angajare. Abia nivelurile B2 si C1 (adica nivelul mediu) iti ofera posibilitatea de a lucra in acea limba si sunt mai des cerute in descrierea locurilor de munca.

Afla mai multe despre cum sa iti evaluezi cunostintele lingvistice aici


Ce cauta angajatorii cand citesc un model de CV?

Potrivit National Association of Colleges and Employers, 88.70% dintre angajatori cauta candidati cu abilitati de solutionare a problemelor, 78.9% - abilitatea de a lucra in echipa si 72.7% - abilitati de comunicare in scris. Un punct foarte important este faptul ca mai mult de jumatate dintre respondentii studiului Job Outlook 2024 considera valorile si principiile candidatilor in ceea ce priveste locul de munca o caracteristica importanta.


sursa: National Association of Colleges and Employers (NACE)
 

Model CV completat aptitudini:

  • Cunostinte solide in domeniul contabilitatii si al finantelor.
  • Experienta extinsa in utilizarea softurilor contabile, inclusiv Excel, SAP  si QuickBooks.
  • Abilitati excelente de comunicare si rezolvare a problemelor.
  • Capacitatea de a lucra eficient sub presiune si de a respecta termene stranse.

Cauti un mod rapid in care sa iti creezi un CV online gratis PDF

Te poti folosi de functia CV Designer disponibila in contul tau Hipo care te va ajuta sa iti structurezi informatia si sa o prezinti intr-o maniera moderna. In plus, poti alege din nenumarate modele CV care te vor face usor de remarcat.

Creare CV online gratis aici

Fotografia. Model CV

Opteaza pentru o fotografie recenta. Este important sa fii imbracat/a intr-un stil office-casual și sa aii un fundal cu o culoare neutra. Toate acestea sunt importate pentru a crea o prima impresie pozitiva. Evita fotografiile din timpul liber, cele in care esti alaturi copii sau de la evenimente de familie, deoarece acestea pot sugera că nu iei aplicarea la un job in serios.


Model CV download – Student Fara Experienta

Asa cum am mentionat si mai sus, pentru CV-ul unui student sau proaspat absolvent este nevoie sa tinem cont de cateva lucruri in plus.

De ce ar trebui sa tii cont cand scrii un CV pentru un candidat la inceput de cariera?
  • Incepe cu un obiectiv profesional de efect. Foloseste-te de acesta sectiune pentru a crea profilul unui candidat motivat, dornic sa invete si proactiv.
  • Neavand experienta profesionala poti mentiona cursurile de la facultate, activitati extracurriculare, actiuni de voluntariat sau orice alta activitate din timpul studentiei care crezi ca poate fi relevanta.
  • Fii creativ/a si gandeste outside the box. Cum ai putea pune in evidenta orice experienta, precum un job din timpul verii sau un proiect in care te-ai implicat?
  • Nu uita sa folosesti o adresa de e-mail profesionala. Nu alege o fotografie de la o petrecere sau nunta si asigura-te ca datele de contact sunt corecte.
  • Pastreaza CV-ul in 1-2 pagini si asigura-te ca template-ul ales este unul usor de scanat.

Model CV download – Student Fara Experienta

 

Cum se scrie un CV? - concluzii

Asigura-te ca tii cont de toate lucrurile mentionate mai jos atunci cand iti pregatesti CV-ul pentru a te asigura ca modelul CV 2024 te va ajuta sa obtii jobul dorit:
  1. Incepe cu un obiectiv profesional bine definit si care poate fi sustinut de experienta ta profesionala.
  2. Focuseaza-te pe rezultatele avute la joburile anterioare si exemplifica-le cu cifre.
  3. Mentioneaza abilitati soft care te descriu si care construiesc personalitatea ta. Adaptabilitate, empatie, curiozitate, leadership etc.
  4. Cel mai mult conteaza ce scrii in CV-ul tau, dar conteaza si cum arata. Asigura-te ca informatia este structura, ca poate fi citita usor si ca este concisa.
  5. Nu include competente pe care nu le detii doar pentru a iti creste sansele de a fi chemat la interviu.
  6. Adapteaza CV-ul pentru fiecare job la care aplici. Cu cat aceasta este mai personalizat, cu atat iti vei creste sansele de angajare.
  7. Citeste cu atentie descrierea jobului si trimite CV-ul in limba in care este scris acesta.
  8. Nu exagera cu informatiile despre educatia ta daca esti deja un profesionist cu pese 5 ani de experienta.

Atunci cand vrei aplici pentru un job nu uita ca primul pas pe care il vei face in aceasta directie, adica CV-ul tau va defini cum se va desfasura tot procesul pentru tine. Asadar, asigura-te ca ai depus toate eforturile pentru a crea un model CV 2024 cat mai bun.
 

Exemple de CV completate pentru download

Descarca model de CV secretara
Descarca Model de CV proaspat absolvent
Descarca model de CV contabil junior
Descarca model de CV contabil senior
Descarca model de CV programator
Descarca Model de CV vanzari junior
Descarca Model de CV vanzari senior
Descarca model de CV manager
Descarca Model de CV assistant manager
Descarca model de CV aplicatie spontana student marketing
Descarca Model de CV economist
Descarca Model de CV general manager
Descarca Model de CV inginer proiectant
Descarca Model de CV marketing senior
Descarca Model de CV profesor limbi straine
Descarca Model de CV project manager
Descarca Model de CV social media manager
Descarca Model de CV specialist HR
Descarca Model de CV avocat
Descarca Model de CV consilier juridic
Descarca Model de CV educator
Descarca Model de CV inspector resurse umane
Descarca Model de CV asistent farmacist
Descarca Model de CV inginer constructor
Descarca Model de CV inginer mecanic
Descarca Model de CV manager resurse umane
Descarca Model de CV farmacist
Descarca Model de CV psiholog
Descarca Model de CV administrator firma
Descarca Model de CV agent imobiliar
Descarca Model de CV arhitect
Descarca Model de CV jurnalist
Descarca Model de CV medic
Descarca Model de CV medic stomatolog

 

Un CV bine elaborat reprezinta un atuu esential pentru succesul in cautarea unui job. Prin organizare coerenta, informatii relevante si prezentare profesionala, acest document devine un element definitoriu pentru tine. Adaptarea modelului de CV la cerintele specifice ale domeniului si ale companiei careia ne adresam este cruciala, punand in evidenta abilitatile si experienta noastra intr-un mod atragator.


Citeste si:  


 

Va recomandam si:

Model scrisoare de intentie. Descarca 30 de modele pregatite de specialisti din care merita sa te inspiri

ULTIMELE JOBURI